הביטוי פה קבור הכלב הוא ביטוי שתורגם מגרמנית שפירושו על פי הויקימילון = זה העניין, זאת הסיבה האמיתית, זה לב העניין. אח"כ כוורת עשו אחלה שיר על הויכוח אם פה הוא קבור או לא. איך זה קשור לחשיבה תוצאתית?
על מה כולם דברו?
אחד הכלים לעבוד בשיטה של חשיבה תוצאתית הוא לזקק את הבעיה. כלומר, לשאול את עצמינו מה הבעיה האמיתית עליה רוצים לתת מענה? ולאחר מכן מה התוצאה אליה רוצים להגיע?
האתגר פה הוא כפול. התפיסה של חשיבה תוצאתית היא לא "טבעית" לרובנו. רוב האנשים חושבים מכאן והלאה ולא מהסוף להתחלה. כלומר ממה שהיינו רוצים שיקרה.
השבוע נתקלתי בזה שוב כשצפיתי בסרט MONEYBALL אחד מסרטי המנהיגות היפים שראיתי.
בילי בין, הוא מנהלה של קבוצת בייסבול , קבוצה עם תקציב דל הנאלצת להתחרות בליגה הנשלטת על ידי קבוצות שלהן תקציבי עתק. באחת מסצינות הפתיחה העוקבת אחר הנעשה בחדרי הדיונים, בעוד שמאתרי הכישרונות המנוסים והוותיקים ממליצים על בחירת שחקנים על פי תיאורים סוביקטיביים והתרשמות אישית, בילי בין (בראד פיט) מבקש לדרג את השחקנים על פי נתונים סטטיסטים המתמקדים בעיקר ביכולת השחקן לעלות על הבסיסים (OBP) דרך חבטה מוצלחת או גישה חופשית
(walk).
הדיון מציג את צורת החשיבה של הצוות הוותיק שיוצאים מנקודת החלפה של "ראש בראש" ויוצא מהתהליך של כאן ועכשיו , מהאילוצים ולא מההישג הנדרש, אל מול צורת החשיבה של בילי בן (בראד פיט) המתמקד בחשיבה במונחי תוצאות. כלומר מה הינו רוצים שיקרה בסוף – מהתוצאה.
הנושא מעורר ויכוח מהותי בשעת הדיון כשמנהל הקבוצה, בראד פיט, מבקש להגדיר מה הבעיה – מה האתגר האמיתי שלהם, אל מול התהליך האוטומטי שהצוות הותיק מניע.
חשיבה מתוך האילוצים מקטינה מאוד את מרחב הפתרונות האפשריים.
חשיבה במונחי תוצאה מאפשרת חשיבה פורצת דרך.
כדי שיהיה אפשר לחשוב במונחי תוצאה, אחד הכלים המשמעותיים הוא לזקק את הבעיה,
שאלו את עצמכם, את הצוות שלכם מהו "עצם העניין"?
מה באמת האתגר? על איזה בעיה באמת אנחנו צריכים לתת מענה או למצוא פתרון?
כששואלים בכנות, ועונים בצורה מדויקת מרחב האפשריות מתבהר!
לבראד פיט בסרט "השיטה" הביא נצחונות בשרשרת.
ולכם? שיהיה בהצלחה!
שלכם סנדרה