חשיבה מנצחת אצל טייסים ספורטאים, האם אפשר לאמץ ?
אתמול פורסמה בכלכליסט כתבה מעוררת מחשבה והשראה שכותרתה:
"אם יש לנו הטייסים הטובים בעולם, יכולים להיות לנו הספורטאים הטובים בעולם"
"יהודה שנער, חוקר מדעי הניצחון, הציע לעסקני הספורט בישראל שיטת עבודה שהיתה טובה מספיק לאלופת העולם ברוגבי ולספורטאים האולימפיים הבריטים. אבל הלוזרים הנצחיים דחו אותו. אז איך בכל זאת מאמצים הלך מחשבה שיוביל את ישראל לטופ העולמי, ולא רק בספורט?…"
הכתבה, בעיקרה מופנית כביקורת על התנהלות הספורט בישראל. אך היא מציגה גם תמונת מראה עלינו כחברה, כאזרחים, כעובדים. איך אנחנו חושבים? מה גורם לנו להצליח או להכשל? איך יוצרים ומאתרים ווינרים? מעורר מחשבה והשראה לראות את זה מהזוית הזאת.
מה הוא בעצם אומר…? אני רשמתי לי 10 תובנות מרכזיות:
- ווינריות – זאת פילוסופית/דרך חיים – או שאתה מאמץ או שלא תהיה שם…
- ONCE הבנת את הפלוסופיה ואתה נוהג על פיה, היא הופכת ל"מדע" משהו שאפשר להוכיח.
- ווינריות היא תוצר של ערכים, מושגי יסוד והבנה של החוקים להצלחה, איך מגיעים לתוצאות.
- יש קשר בין תורות, דרכי עבודה State Of Mind של ספורטאי לבין הצלחה בעסקים איזה אזרח אתה וקיימת יכולת לנייד מצד לצד.
- "ווינריות זו היכולת לייצר הצלחות חוזרות" –בצורה שיטתית, שוב ושוב…
- נכון לבצע למידה לא רק מכישלונות אלא גם מהצלחות (חקר מוקיר), למידה המאפשרת ליצור מודל של הצלחה. ההיפך מהסתמכות על יכולת האלתור, אי־לקיחת אחריות, של 'ככה זה ואין מה לעשות'. חופש הבחירה – בחירה מודעת, יציאה מהאוטומט, מעבר מקורבן ומושפע לבוחר ומשפיע על חיי.
- "ישראלי מיד מתגונן כשאתה מציע לו לקבל ידע חדש. פשוט קשה לישראלים להיות בפוזיציה של מישהו אחר יש ידע שלהם אין" – לבוא ממקום צנוע, לבוא עם פתיחות מחשבתית, ללמוד ממשהו אחר ולא לרוץ למקום של השוואה, שיפוטיות.
- "השינוי הוא בראש – ב־Mind Set. ברגע שיבינו כאן שצריך לאמץ הלך מחשבתי של ווינר, שצריך להיות הישגי, אז יעשו הכל כדי להיות כאלה. יקרעו את התחת בעבודה, ירכשו ידע וכו'.." הטוויסט בחשיבה הוא הטריגר לכל הטכניקה שבאה אחריו. אנתוני רובינס אומר על זה: %80 זה SOM, 20% טכניקה (את הטכניקה תוכלו למצוא גם בגוגל…)
- "ברגע שתהיה כאן החשיבה הווינרית, אז יגיעו למסקנה של מה צריך לעשות, במה צריך להשקיע, מה צריך ללמוד, איך צריך לעבוד" – תחליט שזה חשוב לך (WHY) – למה זה בעל ערך בעינך,ואז תוכל להגיע ביתר קלות לאיך (HOW).
- ולסיום: שלושה פקטורים לזיהוי ווינרים פוטנציאלים:
- פקטור המוטיבציה והמחויבות – "זה המאמין עמוק בפנים בזכותו, בחובתו, כלפי עצמו וביכולתו להיות בצד המנצח והמצליח ויהי מה.. צריך להיות כאן משהו מאוד פנימי".
- הפקטור המנטלי והקוגניטיבי – הפיכת "הלוחם" ל"חושב". קבלת החלטות מיטביות – גם תחת לחץ ובתנאי תחרות. מאפייני יסוד שלהם הם יכולת זיהוי נקודות כשל אישיות, יכולת מניעת החזרה על טעויות, יכולת זיהוי נוסחאות מנצחות, עיקביות, הכנסת שינויים מושכלים אסטרטגית וטקטית לאור ההתפתחויות, שליטה עצמית ועוד.
- פקטור המיומנויות והכישרון הטבעי – מישהו מקצועי, מומחה תוכן. תזכרו שחלק מזה אפשר ללמוד.וכאמור,זה דורג שלישי לא הכי חשוב. איך זה משפיע על תהליכי הגיוס שלנו לארגון…?
לסיכום
"הדרך לשם עוברת דרך התנהלות ווינרית שביטויה המעשי הוא היכולת להביא את הפוטנציאל האישי לביטוי ומיצוי מקסימליים, לרמות ביצוע הכי גבוהות – פעם אחר פעם בצורה חוזרת ונשנית, גם תחת לחץ ובתנאי תחרות. והיכולת להשתפר כל הזמן ולשבור את השיאים האישיים פעם ועוד פעם ועוד פעם".
מצרפת קישור לכתבה המלאה
https://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3581802,00.html
איך עושים את זה? את זה צריך ללמוד מהטובים ביותר…
מוזמנים ליצור קשר:
סנדרה זוננשיין
טלפון: 054-2588580
09-8804090